Nikad nisam slušao oca

Loading…

Sredinom osamdesetih godina Boris Novković (51) je preko noći postao zvezda. Sa pesmom “Tamara” oborio je s nogu publiku, i svi tada govorili da je lako njemu jer je sin kompozitora Đorđa Novkovića.

– Kada sam počinjao karijeru bio sam u nezahvalnoj situaciji. Moj otac Đorđe već je bio čuveni hitmejker i morao sam da ubedim ljude da sam ja kantautor koji je potpisao svoj prvi album. Bio sam osporavan i trebalo mi je je pet godina da uverim druge da je moja muzika drugačija od one koju je tada stvarao moj otac. Siguran sam da ne bih uspeo da se on umešao i zato nikada u svojoj karijeri nisam otpevao nijednu njegovu pesmu, niti sam usvajao njegove savete – kaže Boris i ističe da se možda čak i previše distancirao od oca.

– Uložio sam mnogo truda da bih bio ovo što sam danas. Morao sam mnogo da radim da bih se dokazao. Malo ljudi zna da sam imao samo 14 godina kada su snimljene moje prve pesme. Desilo se da je moj singl “Tamara” odmah postao hit, koji se danonoćno emitovao na radio stanicama širom bivše Jugoslavije. Tamara je bila jedna zgodna devojka i nesrećna ljubav mog prijatelja. Nisam mogao ni da naslutim da će ova pesma toliko trajati. Prvi koncert sam održao tek kad sam objavio drugu ploču “Jači od sudbine”. Prvi koncert sam imao u mestu Čavle kod Rijeke.

Loading…

loading…


Loading…

(Visited 29 times, 1 visits today)